26 Temmuz 2010 Pazartesi

Endüstriyel Futbolun Hazırlık Maçları

FC Kaiserslautern ile Liverpool,Tottenham Hotspur ile Sporting CP pek tabii ki Almanya'da bir kasabada turnuva maçı yapıyor olabilirlerdi,ama onlar binlerce mil uzakta Birleşik Devletler'de maç yapıyorlar delinin zoruna bakmayacağız,çok gelişmiş antrenman sahalarını beklemiyoruz bildiğimiz,anladığımız futbolun yeni anlaşıldığı topraklarda peki neden Manchester United orada,Liverpool yanıbaşında;endüstriyel gelişen futbolun sponsorluk değerleri onları orada topluyor olsa gerek.

Fly Emirates Londra'da yeni inşa ettiği stada sözde Arsenal'in ev sahipliğinde,sponsor olduğu diğer 3 takımı neden topluyor olmalı.

Bir yandan fit bedenlerle yeni sezona girmek tabii ki bir amaç ancak gelişen futbol endüstrisinden de geri kalmamak gerek.

Bursaspor-Borissia Dortmund ile bir köyde maç yapıyor stadın dibine bir otobüs,muhtarlığın halk servisi değil tabii,BVB Fanshop otobüsü antrenman sahasının bekçisi,onun bile gelirini düşünüyorlar.

Bizim büyük takımlarımız da haklı sebeplerle öyle planlıyorlar yurtdışı kamp organizasyonlarını,gurbetçi vatandaşlarımıza bir nebze olsun hasretlik diye gereksiz stres dolu maç yapılmadı mı?

Galatasaray'ın Avrupa Futbolu'nda popülaritesinin tavan olduğu seneleri hatırlayalım Amerika'ya maça gittiler,hayrına mı değil tabii ki...

Gelişen Dünya'da,Spor araçtır,bizler de bu araca aracı...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails