7 Temmuz 2010 Çarşamba

Johannesburg'a ilk giden Portakal


2010 Dünya kupasındaki ilk finalist Hollanda olurken,Uruguay turnuvaya üzücü bir veda etti ...

Maça hızlı başlayan ekip portakallar olurken 17. dakikadaki Van Bronckhorst un muhteşem golüyle öne geçti. Forlan da aynı şekilde karşılık verince oyun biraz da olsa dengelendi.

Stekelenburg un Forlan karşısında biraz zorlanacağını zaten biliyorduk . Fakat 68. dakikadaki Snejider in golü Uruguay ın çözülmesine ve Hollanda nın daha çabuk 3. golü bulmasına yetti ..

Maçın son dakikalarındaki Uruguay ın baskısı beni açıkçası güldürdü . neden son dakikaları beklediklerini açıkçası anlayamadım oysa daha önce bastırsalar belki 3. golü bulabilirlerdi .. zaten son dakikalardaki Uruguay ın beraberlik golü arayışında bir an için şunu düşünmedim değil : keşke çizgiden Hollanda dan birisi topu eli ile çıkarsa da Uruguay golü atamasa diye .. Ama bence Hollanda dan bunu yapacak oyuncu çıkmazdı . Çünkü dedim ya onlar futbolun gereklerini yerine getiriyor ve turnuva takımı olma özelliklerini gösteriyor ..

Finalde Hollanda nın karşısına kim çıkar bilmem ama maçın ilk dakikaları biraz zevksiz geçecek gibi .. çünkü kalan takımların hepsi maça ilk planda temkinli başlıyor .. daha sonra çözülmeler başlıyor . özellikle Almanya açısından bunu net olarak söyleyebiliriz sanırım .

Finalde portakallara başarılar dileriz .. Güzel futbolunu sergileyecektir ...

SnR
Sinan Şener
ortabek

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails