9 Temmuz 2010 Cuma

Bořek Dočkal Konyaspor'da


Bořek Dočkal,1988 doğumlu Çek jenerasyonunun en parlak isimlerinden,son zaman takip ettiğim u21 maçlarında takıldı gözüme.İstatistiklerinde ise u21 adına 10 maçta 3 golü var.Orta sahanın solunda oynar,futbola 10 yaşında Slavia Prag'da başlayan Dočkal,profosyenelliğe gelince,Slavia Dočkal'ı kiralık vermek ister,Dočkal da Sloven Liberec'in yolunu tutar,Liberec satın alma opsiyonunu da kullanarak Dočkal'ı 2008 de alır kadrosuna.Çek arkadaşım Eduard Šebelík(kendisi Sloven Liberec taraftarıdır.)Dočkal için Çek Cumhuriyeti u21 takımının en kuvvetli oyuncusu olduğunu ve parlak bir geleceği kovaladığını söylüyor.Ancak bence Dočkal,futbolun kırılma noktalarından birinde.Bu transferi değerlendirmeli ve basamak atlamalı.


Andrej Kerić ise 1986 doğumlu.Hırvat kökenli bir futbolcu.Futbola ülkesinde Cibalia'da başlamış.Burada profosyonel olan Andrej Kerić komşu ülke takımlarından Sloven Liberec'e transfer olmuş.İlk senesinde 6 gol atan Andrej Kerić,Hırvatistan u21'de de 6 maç oynamış.Liberec'deki ikinci senesinde Çek Liginde Gol Kralı olan Andrej Kerić transfer teklifleri almış.Ancak Liberec bırakmamış.Bu sene sonunda Konyaspor'a gelecek Andrej Kerić'e ülkemizde başarılar.

Çek kardeşim Šebelík'de Kerić için;Solaven Liberec tarihinin en iyi hucüm oyuncularından biri olduğunu söylüyor,top tekniğinin iyi olduğundan ve isabet oranının yüksekliğinden bahsediyor.


Yazıma katkılarından dolayı Eduard'a teşekkürler.

Eklenti olarak:

Ziya Doğan: "Son olarak Danimarka'nın Silkeborg takımından golcü oyuncu Radivoje Lekic ile anlaştık. Aslında bu transferle takım kadromuzu şekillendirip transferi noktalamak istiyorduk. Fakat daha önce anlaştığımız Andrej Keric'in, kulübü tarafından geri çağrılması planlarımızı bozdu. Keric'in transferinin ardından FC Sloven Liberec takımının kadrosuna kattığı oyuncunun sakatlanması üzerine kendilerinden kulübümüze oyuncunun geri gönderilmesi doğrultusunda bir talep geldi. Bizde kendisiyle resmi sözleşmeyi henüz imzalamamıştık. İkili ilişkileri de göz önüne alarak Keric'in gitmesine izin verdik. Bundan dolayı bir golcü oyuncu daha almak istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails