6 Temmuz 2010 Salı

Uruguay-Hollanda Maç Önü

Bu maç birçok kişi için çok önemli.Sebebi ne dersiniz;Evet düşündüğünüz şeyden bahsediyorum.yıllardır iki takım da finale çıkamadı işte bu; bu maçı hem onlar için hemde bizler için çekici kılıyor olmalı.


Şimdi biraz takımlara değinmek istiyorum;
Hollanda :Sambacılara karşı futbolun gereklerini yerine getirdiler.Onların zaaflarını tesbit edip kötü oynayıp kazandılar.Kimse o maçta Hollanda'nın iyi oynadığını iddia edemez öyle değil mi Brezilya o maçta kendi sonunu adeta kendisi hazırladı . geçen gün Ronaldo Felipe Melo'yu aramış ve bundan sonra tatil için bile Brezilya'ya gelme demiş peki tek sorumlu sizce de Felipe Melo mu ?Eski Brezilya takım oyununa çok önem verirdi,oysa şimdi öyle mi bilmiyorum topun özelliklerinden midir ama bana bu kupada oyuncular çok fazla şut çekiyor gibi geldi oysa genelde içeride pasını bekleyen takım arkadaşları oluyor ...

Hollanda'ya gelince yetenekli isimleri var en golcü isimleri wesley snejider , 9 gol atıp 3 gol yediler kırmızı kart görmemelerine rağmen şimdye kadar 12 sarı gördüler bu da gösteriyor ki normal bir takımın yani pekde üst düzey olmayan bir takımın istatistiklerini ..Bu maçta Forlan karşısında Stekelenburg'a büyük iş düşebilir . Fakat şunu da belirtmek isterim ki "portakallar" Uruguay karşısında avatajlı durumda .. hem kalite olarak hemde performans olarak .. Suarez'in yokluğu hissedilecektir ..



Uruguay:Gana karşısında Uruguay'ı maç sonunda adeta yerden yere vurdum.Sebebi şuydu maç öncesi futbolcular çıkıyor fair play için ırkçılık için konuşuyorlar fakat maç esnasında görüyoruz ki dakika 120 de futbol etiğine futbol ahlakına Fairplay'e aykırı biçimde gole giden top Suarez tarafından elle çıkarılıyor.Uruguay bu kupada yarı finale çıkmakla ne kazandı;Bence hiçbirşey...Gana'nın o mücadelesini yerlere sermekten başka hiçbirşey ..Uruguay'ın cezalı ve sakat oyuncularının bulunması bence Uruguay'a bu kadar demeye yetiyor .Tabi bu maçı da çirkinleştirmezlerse ..
Bu maçta tek seçenek var o da "portakallar"! iddaaseverler bu maçı değerlendirecetir.

Sinan Şener
SnR
ortabek

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails