6 Temmuz 2010 Salı

Zararın Adı:Abdel Kader Keita mı?


Galatasaray,aradığı forveti Lyon da buldu 8.5 milyon euro artı 500 bin euro performans bedeli ile alınan Fildişi Sahilli oyuncu Abdelkader Keita 8.150.000 euro karşılığında Katar'ın Al-Saad kulübüne satıldı peki neden?
Oysa o zamanın transfer sorumlusu Haldun üstünel : Galatasaray TV’ye yaptığı açıklamada, yeni transferleri Keita'nın camialarına ve Türk futboluna hayırlı olmasını dilediğini belirterek, ''Bizim için bir hayli uğraş verdiren bir transfer gerçekleştirdik. Galatasaray'a Keita'yı kazandırdığımız için son derece mutluyuz. Bildiğiniz gibi çok yönlü ve yetenekli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Hocamızın bilgisi doğrultusunda transferi gerçekleştirdik. İki yıla aşkın bir süredir bizim de izlediğimiz, takip ettiğimiz bir futbolcuydu. Bu transferi gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık'' diye konuşmamış mıydı ?

Galatasaray'a neler oluyor?Nereden çıktı bu yeni yapılanma kimler destekliyor taraftar bu harekettan memnun mu ? Geçenlerde bir haber okumuştum transferden sorumlu yönetici eğer taraftar tarafından aşırı sevilirse üst makamlardaki kişiler onun önüne engeller koyup onu mevkisinden indirirlermiş sanırım Galatasaray'da da aynısını şu an yaşıyoruz bu harekatın başında da kuşkusuz Adnan Polat ve Adnan sezgin ikilisi var peki ama değer mi ?

Taraftarı bu şekilde üzmeye değer mi? Evet Keita'nın performansı değişkendi,bir bakıyorduk süper işler yapıyor takımı alıyor galibiyete taşıyordu ama bazen de bakıyorduk istenileni vermiyor önemli maçlarda sadece yer kaplıyordu.
Nedense türk futbolu bu şekilde nankör işte bir oyuncu veya teknik direktör iyiyse abartılır iyi diye kötü olduğunda da yerden yere vurulur . 3 büyüklerin hangisinde bir teknik hoca şampiyon olmadan 4 yıl kalabilmiştir düşündürücü ..

Neyse bu işin başka yönü Keita'dan Galatasaray kar etmedi aksine zarar etti.Ama umarım bunlara değer .. Bu yapılanma umarım başarılı olur da bizleri yanıltır çünkü ülkemizin Avrupa çapında başarı göstercek kulüplere ihtiyacı var .. Galatasaray Sk şüphesiz üst düzey bir kuüptür . Ülkemizi Avrupa'da temsil edecektir ama şu anki kadrosu yetersiz;Bakalım Keita yerine kim gelecek..

Yabancı olarak kimler gelecek Ganalı Annan mı yoksa Kim Kallstörm mü?

Bunların hepsini bekleyip göreceğiz …

SnR
Sinan ŞENER
ortabek

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails